WESELA
Zupa:
- Bulion z grzybami leśnymi knedelkami mięsnymi
- Aksamitny krem z białych warzyw z oliwa truflową i chrupiąca grzanką
- Kotleciki z soczewicy w sosie kurkowym, ziemniaki pieczone z rozmarynem, bukiet warzyw gotowanych na parze z płatkami migdałów
- Łosoś pieczony w sosie porowym na białym winie, ryż jaśminowy, bukiet warzyw gotowanych na parze z płatkami migdałó
- Medalion z duszonej wołowiny z kurkami, puree ziemniaczane, bukiet warzyw gotowanych na parze z płatkami migdałów
- Kaczka pieczona z jabłkami i sosem żurawinowym, ziemniaki opiekane, buraki zasmażane
BUFET ZIMNY
Przystawki:
- Deska wędlin i pasztetów z wyborem sosów
- Deska serów z winogronami i słonymi krakersami
- Śledzie w trzech smakach (z cebulką, w śmietanie, po kaszubsku)
- Rostbef marynowany na sosie z zielonego pieprzu
- Mini tortille z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Roladki z łososia wędzonego z serkiem kozim
- Roladki z cukinii faszerowane twarożkiem
- Jajka faszerowane wytrawnymi pastami
Sałatki: 200/gr/os
- Carpaccio z buraka z kozim serem , rucolą i pestkami słonecznika
- Sałatka grecka z fetą i oliwkami
- Liście szpinaku z chipsami z bekonu, prażonym słonecznikiem i pomidorkami cheery
STANOWISKO GRILLOWE
Dania z grilla:
- Kiełbaski grillowe typu premium
- Pierś z kurczaka w marynacie prowansalskiej
- Szaszłyki warzywne
- Karkówka marynowana z miodem i musztardą
- Ser halloumi z tapenadą oliwkową
- Pierś z kurczaka w ziołowej marynacie
- Pstrąg w papilocie z ziołami
- Warzywa grillowane: papryka, cukinia, bakłażan, pieczarki, kukurydza
Dodatki: sosy - musztardowy, salsa pomidorowa, sos tzatziki, pieczywo mieszane
BUFET SŁODKI
Desery:
- Panna cotta z musem ze świeżych truskawek
- Tarta cytrynowa- w całości
- Szarlotka na kruchym cieście
- Ciasto czekoladowe z praliną i migdałami
- Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkowym/ Tartaletki owocowe
Owoce:
Melony, arbuzy, banany, ananasy ,kiwi, winogrona ciemne i jasne, truskawki
BUFET Z NAPOJAMI
Napoje gorące: (dostępne przez cały czas trwania przyjęcia)
- Kawa rozpuszczalna i mielona, i z ekspresu
- Herbata Dilmah (czarna, zielona, owocowe)
- Dodatki: mleko, cukier, cytryna
Napoje zimne:
- Woda mineralna z cytryną i miętą
- Sok jabłkowy
- Sok pomarańczowy
- Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic
DANIA GORĄCE serwowane po północy
- Barszcz czerwony z diablotką lub z pasztecikiem
- Boeuf Stroganow
- Zupa gulaszowa
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- Pikantna zupa rybna
KOMUNIE / CHRZCINY